Żyj zdrowo – spożywaj cuda z ula!
Polski Związek Pszczelarski promuje produktu pszczele i ich wartości odżywcze i zdrowotne.
Pyszny, słodki, ale jaki jeszcze jest miód? Co to jest patoka i krupiec? Co to jest krystalizacja? Jakie są rodzaje miodu? Czym jest apiterapia? Jakie znamy jeszcze produkty pszczele? Jak obchodzić się z miodem, żeby nie tracił swych właściwości?
Zachęcamy do stosowania miodów i innych produktów pszczelich w codziennej profilaktyce.
Więcej o miodach i innych produktach pszczelich oraz ich wartościach, a także odpowiedzi na zawarte wyżej pytania przeczytacie Państwo na stronie Związku w zakładce „Warto wiedzieć”. Zapraszamy do obejrzenia filmu o produktach pszczelich z krótkim wykładem dr Arkadiusza Kaplińskiego.
Serdecznie zapraszamy! Zachęcamy również do wypełnienia bezosobowej ankiety ewaluacyjnej.
Projekt finansowany jest ze środków Funduszu Promocji Roślin Oleistych.